Referenser

Fiat Lux i Umeå

 
Vi är otroligt glada och stolta över förtroendet att få leverera och montera totalt 918 m²  lanteriner på Ikano’s nya shoppingcenter i Umeå. Just den på bilden är 185 m².
Det var kallt, blåsigt, snöigt och mörkt när vi monterade dem, men våra montörer är härdade och ger aldrig upp!
Vi vill sprida ljus och kärlek över hela Sverige!
Fiat Lux!!
Byggaren är Fastec Sverige AB.

1000 mm hög sarg till Skanska

Vi fick vår andra beställning av Skanska på luckor med 1000 mm hög sarg.
Kanske inte så märkvärdigt, men vi tycker det är roligt att göra specialluckor.
Produkterna heter; VBL1010-1000-2 och VULi1010-1000
 

Bauhaus

Ventisol har genom åren varit med och monterat 13 795 m² lanterniner (!), både sadeltak och bågformat på följande Bauhausbutiker:

Bauhaus, Linköping

Ventisol fick åter förtroendet att bygga upp alla lanterniner på taket. Vi slog vårt gamla rekord (en 100 meter lång lanternin) och gjorde bland annat tre enheter som var 114 meter långa.

Bauhaus, Upplands Väsby – Infra City

Här fick Ventisol förtroendet att leverera och montera alla lanterniner och allt plastbaserat fasadljus. Detta blev vårt absolut största lanterninjobb genom alla tider.

Ingen bild

Handelshögskolan i Stockholm

Här fick Ventisol vara med från projektering till färdigt montage. De ville ha en dold brandgasventilation – både in- och utvändigt med brandgasfläktar.

Olskrokhallen

35 gamla lanterniner på sarg av betong. Mått 3,85 x 2,65 m. Öppningsbar och motoriserad panel i mitten. Ventisol rev de gamla och byggde upp nytt på åtta arbetsdagar med två man.

Privatbostad, Stockholm

Ett av de minsta lanterninjobben, men ändå en utmaning. En privatperson med vindsvåning ville öppna upp ett soltak på sin balkong. Ventisol var med från start till slut.

Servera, Halmstad

Två lanterniner, 100 x 3 meter.

Vasamuseet

Ventisol levererade och monterade tre luckor i koppar med måtten 2,8 x 1 m. Luckorna motoriserades för att samverka med enorma brandgasfläktar.

Ingen bild

Övriga lanterninjobb

Umeå – Högskolan
Göteborg – Lear
Köpenhamn, Danmark – Volvo…